Courses

In MovieLearning courses begeleiden we de deelnemer stap voor stap door een specifiek onderwerp. We bieden courses aan over de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van sociaal emotionele vaardigheden. Elke course heeft vaste onderdelen die we hieronder toelichten.

Video’s

De basis van een MovieLearning course bestaat uit filmfragmenten: beelden uit speelfilms, documentaires en voorbeelden uit televisieseries. Korte scènes waarin een bepaalde handeling, interactie of interventie duidelijk zichtbaar is. Aan elke video zijn een beschrijving en verschillende soorten analyses toegevoegd.

Video-introducties

Veel courses bevatten video-introducties van de trainer om de deelnemer extra informatie te geven, bijvoorbeeld door een filmfragment toe te lichten of een stuk theorie uit te leggen.

Microclips

Omdat een handeling, interactie of interventie vaak bestaat uit meerdere kleine aspecten, knippen we een scène geregeld op in microclips. Zo wordt die kortdurende maar belangrijke opgetrokken wenkbrauw zichtbaar, of dat vriendelijke handgebaar, of een specifieke woordkeuze. Zowel verbale als non-verbale gedragingen zijn potentieel leermateriaal.

Tekstpagina’s

Video’s worden afgewisseld met tekstpagina’s, waarop je algemene beschouwingen, afbeeldingen, opdrachten en/of downloadbaar lesmateriaal kunt vinden.

Vragen en Oefeningen

Om te analyseren wat een thema betekent in jouw leven, je team of organisatie en om het leermateriaal nog beter te kunnen oefenen en internaliseren, voegen we reflectievragen en kennisvragen toe.

Double Healix analyses

De onderwerpen in de courses worden geanalyseerd en geordend volgens het Double Healix model. Daarmee wordt elk onderwerp benaderd als een spannend verhaal, waarin tegenstellingen en spanningsvelden vruchtbare uitgangspunten zijn. Dit geeft niet alleen verdieping, maar biedt ook overzicht.

Probeer MovieLearning nu!

Bekijk ons aanbod