Storytelling - Stap voor Stap

Deze cursus is een opleiding in de kunst van het verhalen vertellen. Vergroot je impact door het kunnen vertellen van een krachtig verhaal.

video thumb
globe
Taal
Dutch
clock
Duur van de course
5 h 33 min

Over deze course
Deze cursus is een ambachtelijke en inzichtgevende opleiding in de kunst van het verhalen vertellen. De cursus is bedoeld voor mensen die hun impact op de omgeving willen vergroten door het kunnen vertellen van een krachtig verhaal. Voor leidinggevenden in organisaties, maar ook voor artiesten, schrijvers, leraren etc.

Wat je in deze cursus leert

Je leert de belangrijkste soorten verhalen en de structuur waar ze aan gehoorzamen.
Je krijgt prachtige verhalen te zien en te lezen die je kunnen inspireren voor je eigen werk.
Je leert zelf goede verhalen te ontwerpen, inclusief de belangrijkste spanningsvelden die je erin kunt verwerken.
Als je de oefeningen doet, heb je na de cursus meerdere goed bruikbare verhalen opgebouwd.


MovieLearning

De cursus is voorzien van veel illustratieve fragmenten uit speelfilms, documentaires etc. Je leert in deze cursus dan ook niet alleen om een goed verhaal te maken, maar ook om filmbeelden te gebruiken ter ondersteuning en verdieping van je verhaal. Als je hieronder hoofdstuk 2.1 opent kun je twee previews bekijken.  

Gebruik van metaforen

De filmfragmenten en andere voorbeelden die in de cursus worden gebruikt, dienen als concrete illustraties of als metaforen waarmee een onderliggend principe wordt weergegeven. Een metafoor ontleent haar kracht aan het feit dat ze zowel indirect werkt als meteen herkenbaar is, waardoor het publiek meer open staat voor de boodschap dan bij een concreet en specifiek advies.

Tijdsinvestering

Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van circa vijf uur. Dit is exclusief de tijd die je investeert in de reflectievragen en het bouwen van eigen verhalen.

Taal

De geschreven teksten in deze cursus zijn in de Nederlandse taal. De gesproken taal in de filmfragmenten is Nederlands of buitenlands. De buitenlandse fragmenten hebben Engelse ondertiteling.

Copyrights

Het is niet toegestaan om teksten en/of filmfragmenten uit deze course te kopiëren of te downloaden.

Curriculum

Inleiding

Verhalen worden door de mens gebruikt om informatie over te dragen op een manier die er betekenis en emotionele kracht aan toevoegt. De boodschap wordt ook beter onthouden als het verhaal innerlijke samenhang heeft. Een goed verhaal dankt zijn werkzaamheid aan het feit dat het verbonden is met de mythische dieptestructuur van de hele menselijke ervaring. De mythograaf Joseph Campbell beschreef dit oerverhaal als de Monomy...

Opbouw van de course

1. Overzicht van de verschillende story-curves

In dit eerste hoofdstuk geven we een overzicht van de structuur van verhalen. We kijken daarbij voorlopig alleen naar de stemming van het verhaal en ook die hebben we daarbij versimpeld naar positief/vrolijk of negatief/somber. Na dit hoofdstuk gaan we meer in op de inhoud en de vele variaties van complexe emoties en van morele dilemma’s die aan verhalen ten grondslag liggen. We gaan het hebben over de hoofdpersoon in het...

2. Het Double Healix model van menselijke ontwikkeling

De S-curve is dus te zien als een perfecte metafoor voor de manier waarop menselijke ontwikkeling verloopt. Een breed uitgewerkt model dat op deze story-curve is gebaseerd is het Double Healix model van menselijke ontwikkeling. In dit hoofdstuk behandelen we eerst een korte doorloop door dit model en geven vervolgens enkele voorbeelden van verhaalstructuren die hierbij passen.

3. Verdieping per fase van het verhaal

We hebben nu uitgebreid rondgereisd in het land van verhalen. In het vorige hoofdstuk ben je al kort ingewijd in het Double Healix model als basis voor een spannend verhaal of goede speech. In dit hoofdstuk gaan we echt aan de slag om zelf verhalen te bouwen. Stap voor stap zullen we door de mogelijkheden per fase gaan.

Weet wie je publiek is, voor wie je het vertelt

Bouw je eigen verhaal

4.7

Aantal recensies: 3


Inspirerend en vernieuwend

CDriesse

Fijn om in eigen tijd online te kunnen verdiepen in het onderwerp van 'storytelling'. De filmfragmenten zijn inspirerend en maken nieuwsgierig naar de hele film of het totale verhaal achter het stukje dat je ziet. Sommige oefeningen zijn fijner om te doen in een groep, bijvoorbeeld om iets te vertellen wat je hebt meegemaakt. Vooral om jezelf te challengen. Het totaal is zeer leerzaam.

Super leuk, bruikbaar, beeldend en inspirerend

Marscha | hrm-adviseur

Een superleuke online cursus. Net als een goed verhaal kon ik tussendoor bijna niet wachten om weer door te kunnen. Het vele beeldmateriaal maakt de cursus erg levendig en herkenbaar. De theorieteksten zijn prettig en gestructureerd geschreven. Een tijdbalkje over de gehele cursus in plaats van per hoofdstuk zou fijn zijn. Doordat hoofdstuk 3 verreweg het langst is, heb ik me aan het eind van de maand moeten haasten om de cursus af te kunnen maken. Maar ja, dat deed ik uiteindelijk met plezier.

Om van te smullen

Marleen Janssen

Ik geef de onlinetraining Storytelling een rapportcijfer 9. De cursus gaat de diepte in maar is ook zeer onderhoudend en leuk. De beelden zijn om van te smullen. Ik kan mijn klanten nu beter een verhaal vertellen. Vooral lastige materie kan ik met meer lucht en slagroom maar ook met wijsheid presenteren aan mijn doelgroep. Marleen Janssen, hoofdredacteur van www.femalesecret.amsterdam

Kies een abonnement

Kies één van deze opties om met de course te beginnen.

3 maanden toegang

€195

Inclusief btw 21%

Krijg 90 dagen toegang tot deze course

Koop de course

6 maanden toegang

€295

Inclusief btw 21%

Krijg 180 dagen toegang tot deze course

Koop de course

1 jaar toegang

€395

Inclusief btw 21%

Krijg 365 dagen toegang tot deze course

Koop de course

Wil je deze course met meer dan 10 mensen volgen?

We bieden korting voor groepen die de course simultaan volgen. Neem daarvoor contact op om de mogelijkheden te bespreken: info@movielearning.com